Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Florapro® is een onderneming die kijkt naar de toekomst. Er is maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Verantwoord ondernemen en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn hierbij essentieel. Sinds 12 juni 2015 draagt de onderneming status Goud van de Barometer Duurzame Bloemist, gelijk aan Milieukeur. 

BarometerDuurzameBloemistwebDe Barometer Duurzame Bloemist hanteert een aantal criteria voor een duurzame bedrijfsvoering en het inkopen van duurzame materialen. De gecertificeerde bloemisten worden onafhankelijk getoetst door het internationale Société Générale de Surveillance (SGS).

Status Barometer

In 2008 behaalde Florapro als eerste bloemist in Nederland, het certificaat Barometer Duurzame Bloemist status Brons, waarbij minimaal 15 procent van de bloemen duurzaam gecertificeerd moet zijn. Voor het niveau zilver geldt 30 procent duurzame inkoop. Bovendien mogen er ook geen geverfde bloemen ingekocht worden.

Goud

Met de status Goud is 50 procent van de bloemen duurzaam gecertificeerd, oftewel EKO of MPS-A. Hiermee is Florapro boven het Noordzeekanaal nog steeds de duurzaamste ondernemer.

Duurzame_Bloemisten_logo

Daarnaast is Florapro aangesloten bij de Duurzame Bloemisten Groep Nederland. Florapro is ook lid van MVO NederlandStichting de Waaier en stichting www.doinnwh.nl