Plantentips

Voorkom hinderlijke kleine vliegjes. Mors geen restje koffie of thee op de planten of in de potten. De suiker die hierdoor in de compost terecht komt, maakt het tot een ideale broedplaats voor de sciaravliegen.

Gebruik plantenbakken als natuurlijke afscherming. Ze verminderen geluid en kunnen worden gebruikt als barrière tussen bijvoorbeeld looppaden en werkruimten.  

Teveel water is niet goed. Eén van de meest voorkomende oorzaken van het doodgaan van planten is het krijgen van te veel water. Als u twijfelt over het juiste onderhoud, neem dan contact op met Florapro®.

Vakantie en verzorging. Uw plant heeft water, licht en warmte nodig. Vergeet uw groene vrienden dus niet wanneer u op vakantie gaat! Laat iemand anders zorgen voor voldoende licht in huis en de juiste temperatuur.

De juiste plek. Laat u goed informeren over de standplaats van planten. De verkeerde plant op de verkeerde plek heeft vaak desastreuze gevolgen voor uw plant.

Planten en licht. Bontgeschakeerde planten (met bladeren witte randen of witte vlekken) hebben vaak meer licht nodig dan hun groene soortgenoten. Plaats ze dicht bij een raam, zodat ze voldoende licht krijgen.

Andere plek voor uw plant? Planten wennen langzaam aan een andere omgeving. Hierdoor wijzigt namelijk de bladrichting en de bladstructuur. Draai ze, zo nodig, af en toe eens om. Het is het beste voor uw plant om verplaatsing zoveel mogelijk te voorkomen.

Planten verminderen stress. Kijk voor meer informatie bij gezond groen.

Planten in kleine ruimtes. Ook in kleine ruimtes kunt u planten houden. Maak gebruik van grote potten om de planten goed in uit te laten komen.

Snoei uw planten regelmatig om te voorkomen dat ze niet doorschieten. Als de onderste takken kaal worden, is het erg moeilijk om hier weer bladeren te krijgen.

Neem contact op