Onderzoek beplanten

COLUMN EIGENAAR RUUD STEUR

Als eigenaar van Florapro® en mede-initiatiefnemer en -eigenaar van bloemistencollectief FloraNL schrijf ik wekelijks over wat mij bezighoudt en wat mij opvalt binnen mijn vakgebied en in de maatschappij. Deze week over een recent onderzoek in het kader van beplanting op kantoor.

Planten op de werkvloer

Afgelopen week las ik bij ons in de krant weer een artikel over planten op de werkvloer. Volgens het Leids onderzoeksinstituut Fytagoras is bewezen dat planten een positieve invloed hebben op de werkomgeving. Nu is dit iets wat al vaker is gepubliceerd en onderzocht, ook door internationale organisaties. Toch doet het je als bloemist goed telkens weer deze bevestiging te zien.

Planten zorgen voor:
- Hogere luchtvochtigheid
- Hoger zuurstofgehalte
- Zuivering van de lucht op ongezonde stoffen
- Uitstraling/mooiere werkomgeving

Bovenstaande zorgt te samen voor een aantoonbaar gemiddeld lager ziekteverzuim. Opvallend resultaat uit dit onderzoek was dat gesteld werd dat werknemers het minder snel koud of te warm hebben!

Samenwerken

Het toeval wilde dat ik op dezelfde dag van de publicatie samen met een collega FloraNL-bloemist een kantoorruimte van een middelbare school volledig heb voorzien van nieuwe beplanting op basis van hydrocultuur. Het leuke van zo’n project is dat je direct resultaat ziet, doordat de ruimtes zoveel sfeervoller worden. En het allermooiste resultaat is de reactie van de medewerkers. Zij reageren gelijk zo enthousiast en blij en het maakt toch dat zij de volgende dag weer met iets meer plezier naar hun werkplek gaan.

Alles bij elkaar is toch een investering waard voor iedere werkgever zou je zeggen. Vooral in deze tijd waarin duidelijk krapte is op de arbeidsmarkt en je dus zuinig moet zijn op je medewerkers. Voor zover je dat niet altijd moet zijn natuurlijk!
Ook was het leuk om zoiets eens samen te doen met een collega-bloemist. Zij droeg de klant aan en ik de kennis. Samen sterk is dan ook niet voor niets ons credo bij FloraNL. Samenwerken kan ik iedereen aanbevelen.

Onderzoek beplanten

Neem contact op