Wel of niet

COLUMN EIGENAAR RUUD STEUR

Als eigenaar van Florapro® en mede-initiatiefnemer en -eigenaar van bloemistencollectief FloraNL schrijf ik wekelijks over wat mij bezighoudt en wat mij opvalt binnen mijn vakgebied en in de maatschappij. Deze week over de Brexit en wat FloraNL-bloemisten gemeen hebben.

Wel of geen Brexit

Deze week was ook de aankomende Brexit weer in het nieuws, waarbij de gevolgen van een 'no-deal' werden weergegeven. De kosten voor met name de Britten zullen hoog zijn en de enorme administratieve rompslomp die ze te wachten staat, zal niet gering zijn. Zelfs al komt er wel een deal met Europa dan zal die zoveel mogelijk in de buurt liggen van de bestaande Europese regels.

Dan denk ik bij mezelf, waarom hebben veel Britten voor de Brexit gekozen, juist omdat ze af willen van die Europese regels. Kortom waar zijn ze toch in hemelsnaam allemaal mee bezig. De meeste mensen willen vooruitgang, maar de Britten hebben gekozen voor achteruitgang. Veelal een keuze die is gemaakt op basis van emotie, waarbij de nadelen het winnen van de voordelen!

Wel of geen FloraNL

Hierin herken ik ook een proces dat speelt bij veel bloemisten. Met FloraNL zijn we steeds bezig om vooruitgang te boeken en zoeken we daarbij de bloemisten die ook vooruit willen. Gelukkig zijn diegenen er en weten zij ons ook steeds beter te vinden. Toch zie ik een overeenkomst met bovenstaande verhaal over de Brexit. Namelijk, werken met FloraNL betekent verandering en vooruitgang.

De verandering en vooruitgang is in grote lijnen gelijk per bloemist, maar kan soms wel per bloemist verschillen. Vaak zijn er veel grote voordelen en slechts, enkele kleine nadelen. De nadelen hebben vaak met een gevoel te maken, mijn inziens. Toch zie je nog al vaak dat de nadelen doorslaggevend zijn en dat de keuze gemaakt wordt op basis van emoties. Iets maar niet los willen laten. Dat zijn dan ook niet de echte FloraNL-bloemisten.

Lees ook mijn andere columns.

Wel of niet

Neem contact op