Spekkoper

COLUMN EIGENAAR RUUD STEUR

Als eigenaar van Florapro® en mede-initiatiefnemer en -eigenaar van bloemistencollectief FloraNL schrijf ik wekelijks over wat mij bezighoudt en wat mij opvalt binnen mijn vakgebied en in de maatschappij. In deze column heb ik het over de marktwerking in de zorg.

Marktwerking

Afgelopen week domineerde het binnenlandse nieuws de financiële problemen bij ziekenhuizen met als dieptepunt het volledige faillissement van het Slotervaartziekenhuis. Ik vind het heel bijzonder dat zulke belangrijke openbare voorzieningen zomaar failliet kunnen gaan zonder dat de zorgverzekeraars of logischer nog de politiek hier ingrijpen. Wat wel gebeurde toen er een bank dreigde om te vallen.

De belangrijkste oorzaak van de problemen in deze ziekenhuizen zijn de personele problemen. Door grote tekorten van personeel zijn de ziekenhuizen genoodzaakt extern personeel in te huren, waardoor kosten vele malen hoger liggen dan bij eigen medewerkers. Logisch natuurlijk. Extern personeel betekent dat er ook andere aan hun verdienen. Uitzendbureaus bijvoorbeeld of dat medewerkers zelf hun prijzen neerleggen, zoals ZZP'ers.

Vast salaris

Ook in de bloemen is het steeds lastiger aan goede medewerkers te komen en ook daar zie je dat het aantal ZZP'ers groeit. Daarnaast stellen medewerkers steeds meer eisen qua flexibiliteit, wanneer ze wel en wanneer ze vooral niet willen werken. Dat betekent in de sector marktwerking en de bloemist die daar het slimst mee omgaat, een goede werkgever is en vooral ook het beste betaald is spekkoper. Dat noemen we marktwerking, maar dan de andere kant op! In plaats van lagere prijzen, leidt dit tot hogere prijzen. In de detailhandel hoeft dat niet erg te zijn, dit in tegenstelling tot de zorg.

In de zorg hebben we juist stabiliteit nodig tegen zo laag mogelijke kosten. Als iedereen in de zorg in zijn expertise gewoon hetzelfde vaste salaris zou krijgen, zou je enorm veel kosten kunnen besparen en krijg je niet dat ziekenhuizen en andere zorginstellingen extra kosten hoeven te maken voor extern personeel. Want blijkbaar is dat personeel er wel, anders kun je ze niet inhuren! Ik zeg dan ook iedereen in de zorg een vaste baan met een vast gelijkwaardig en welverdiende beloning. Zou veel kosten besparen in mijn ogen.

Spekkoper

Neem contact op