Voor nu

COLUMN EIGENAAR RUUD STEUR

Als eigenaar van Florapro® en mede-initiatiefnemer en -eigenaar van bloemistencollectief FloraNL schrijf ik wekelijks over wat mij bezighoudt en wat mij opvalt binnen mijn vakgebied en in de maatschappij. Deze week even over het afgelopen jaar en de toekomst.

Terugblik

De laatste dagen van 2018 zijn al weer aangebroken en zo is het ook al weer tijd voor mijn laatste blog van 2018. Het is cliché om te zeggen, maar wat is het jaar weer snel voorbij gegaan.
Als ik terugblik op afgelopen jaar dan is er privé niet heel veel bijzonders gebeurd in 2018, dit in tegenstelling tot 2017. Afgelopen jaar vooral genoten van het opgroeien van mijn zoontje en eindelijk weer eens langer dan één week op vakantie geweest.

Zakelijk gezien was het voor mijn eigen zaak Florapro best een lastig jaar. Dit had vooral te maken met zaken die anders liepen dan van te voren was gepland, zoals bloemisten dit waarschijnlijk wel kennen. Bij FloraNL raast de trein verder gewoon in sneltreinvaart door. Niet alleen door de groei van het aantal bloemisten maar zeker ook in de verdere ontwikkelingen. Het is mooi te zien dat steeds meer bloemisten met ons willen samenwerken en ook het verder verduurzamen van ons netwerk gaat steeds sneller.

Goed voornemen

In januari afgelopen jaar begon ik het jaar met een goed voornemen, namelijk het wekelijks een blog te schrijven over wat mij bezighield. Dit voornemen is niet 100 procent geslaagd. Waar ik het eerste half jaar mijn wekelijkse column wist vol te houden, is het mij het tweede half jaar en met name de laatste twee maanden niet altijd meer gelukt. Soms door gebrek aan inspiratie, maar meestal door gebrek aan tijd.

Toch vind ik het leuk om te doen en als ik er eenmaal voor ga zitten is het eigenlijk ook zo geschreven. Gedurende het afgelopen jaar waren de reacties van lezers vooral erg positief en soms kritisch, maar dat mag natuurlijk. Mijn voornemen voor 2019 is dan ook dit te blijven doen. Alleen niet meer wekelijks, dat is een druk die ik alleen mijzelf opleg. Laten we zeggen gewoon wanneer ik zin, tijd en een onderwerp heb om over te schrijven. Voor nu iedereen een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2019!

Voor nu

Neem contact op